Молоді люди мандрували місцями слави УПА, під час табору “Перцева гора”

Молоді люди мандрували місцями слави УПА, під час табору “Перцева гора”
Молоді люди мандрували місцями слави УПА, під час табору “Перцева гора”

В останні вихідні літа, 27-28 серпня 2016 року, відбувся МАНДРІВНИЙ ПАТРІОТИЧНИЙ ТАБІР “ПЕРЦЕВА ГОРА”. Учасники мандрівки подолали більше 50 кілометрів шляху, який пролягав лісами Ківерцівського національного природного парку “Цуманська пуща” та стежками героїчної боротьби воїнів Української повстанської армії.
Не зважаючи на спеку, бездоріжжя, інколи непрохідні хащі та болота, мандрівники долали шлях співаючи патріотичні пісні та вивчаючи історію Волинського краю.

Відкриття табору розпочалося біля села Берестяне, Ківерцівського раону, в урочищі “Березина”. У березні 1943 р. у бою з червоними партизанами тут полягло 40 повстанців – випускників старшинської школи з Галичини.

MdF44gjk-EE

На шляху учасникам траплялися могили невідомим повстанцям.

NQvaY6LF6QU

Стежка пролягала через дрімуче “Чортове болота”, яке овіяне легендами і має багатий рослинний і тваринний світ. Колись у цих місцях були володіння польських магнатів Радзивілів. Через болото пролягав канал і була дамба, яка регулювала водність території.

Заходили учасники в село Знамирівка. Ночівля була на березі мальовничого ставка. Далі ішли в село Холоневичі, в якому також були володіння Радзивилів, а саме маєток. Він зараз знаходиться у напівзруйнованому стані.

За селом мандрівники знайшли місце, на якому розташовувалося польське село Вільче. Та залишки села відшукати важко.

Головним пунктом мандрівки є “Перцева гора”, до якої дійшли учасники на завершення табору.P1ff5067VsY

Це місце загибелі одного з останніх провідників ОУН і УПА тодішнього Цуманського р-ну Василя Чепелюка на псевдо «Перець», який у 50-х рр. разом із невідомим побратимом поліг смертю хоробрих у нерівному бою з військами МГБ.

CeooV9xPTNQ

Завершився табір у селі Липне. Учасники із патріотичним духом і сповнені вражень повернулися до Луцька.

Чекаємо Вас на наступних таборах “Національного Альянсу”!

Слава Героям!!!

 

© Всі права захищені - 2021, НАЦІОНАЛЬНИЙ АЛЬЯНС
Розробка сайту