НА-Луцьк: Ніч у Луцькій тюрмі

НА-Луцьк: Ніч у Луцькій тюрмі
НА-Луцьк: Ніч у Луцькій тюрмі

У ніч з 22 на 23 червня у місті Луцьку пройде акція “Ніч у Луцькій тюрмі”, присвячена вшануванню пам’яті розстріляних в’язнів Луцької тюрми.

Основна мета заходу – це вшанувати пам’ять в’язнів , яких жорстоко розстріляли у червні 1941 року органи НКВС.

Усі учасники заходу “Ніч у Луцькій тюрмі” повинні попередньо зареєструватися, заповнивши гугл-форму:http://goo.gl/forms/FmWE2kj3tDHlDtz02

“Ми хочемо,аби учасники акції перейнялися атмосферою, відчули на собі, як це бути ув’язненими, пережили та повністю усвідомили трагедію тих подій”-додають організатори.

У рамках заходу відбудеться панахида за загиблими, покази тематичних фільмів, зустріч з очевидцями Трагедії Луцької тюрми, читання мемуарів.

Дійство буде відбуватися в одній з камер Луцької тюрми та проходитиме в реконструйованій атмосфері тих часів.
Луцька тюрма – це територія колишнього Окольного Луцького замку, де розташований монастир Бригіток — пам’ятка архітектури національного значення, це комплекс споруд, куди входили центральний храм, келії і господарські приміщення. Пам’ятка ця пов’язана з сумними і трагічними подіями в житті міста та всієї Волині, які увійшли в історію, як розстріл в’язнів органами НКВС 23-24 червня 1941 року.

На акцію запрошуються всі, хто має бажання випробувати себе, покращити свої знання щодо цих подій та стати живим вогником пам’яті про загиблих.

Збір на акцію «Ніч у Луцькій тюрмі» розпочнеться о 20:00 годині 22 червня за адресою:вулиця Кафедральна, 16.

Під час проведення заходу учасникам буде заборонено користуватися мобільними телефонами, вживати принесену з собою їжу, напої. На акцію потрібно взяти з собою теплі речі,карімати,ковдри(можна спальники)

Сторінка у соц.мережі-http://vk.com/club55094915
Контактний телефон-0664426241

© Всі права захищені - 2021, НАЦІОНАЛЬНИЙ АЛЬЯНС
Розробка сайту